Tag Archives: flight

Terbang bersama Anak-Anak dengan Emirates


Naik pesawat dengan anak-anak ini biasanya memunculkan kekhawatiran bagi orang tua. Tapi, seiring dengan waktu, biasanya anak-anak juga semakin familiar dengan proses perjalanan dengan pesawat. Itu kalau 2-3 jam. Kalau 5 jam ke atas, tetap mikir trik gimana biar anak ga bosan. Anak-anak saya kebetulan sudah terbiasa terbang dengan AirAsia tanpa in-flight entertainment (IFE). Jadi saya merasa selow banget pas mau terbang dengan Emirates wkwkwkwk.

Pesawat jumbo jet kaya gini emang beda sama 737 atau A320 yang biasa kami tumpangi

“Asyik ada TV-nya, bisa main games juga!” kata Oliq.

Sebenarnya saya sudah banyak membaca review bagus tentang Emirates, terutama dalam hal terbang bersama anak-anak. Tentu pengalaman terbang ini tidak bisa saya bandingkan dengan maskapai kesayangan kita semua AirAsia dan LCC lain. Tapi, boleh dong dibandingkan dengan beberapa maskapai full service yang pernah saya naiki dengan anak-anak.

IFE penting banget kalau penerbangan long haul

Kami pernah terbang dengan Malaysia Airlines, Malindo, Turkish Airlines, Etihad, KLM, Garuda, dan Air France. Terus terang, pelayanan terbaik dari Emirates, memang. Garuda bawa bayi paling juga cuma dapat bebek-bebekan karet itu dan makanan bayi Heinz jar. Naik Etihad, padahal business class, ga inget deh dapat apa, ga ada yang spesial makanya saya ga ingat. Naik Turkish dapat boneka teddy bear pakai baju pilot.

Continue reading Terbang bersama Anak-Anak dengan Emirates

Advertisements

The Night before Traveling Home, Mixed Feelings


love to travel. I do. But going back home is always such a relief. Back to my white-bread world. My comfort zone.

But, let’s go one step back. The night before the flight, what will you be doing?

Packing. This time even worse than packing before traveling. Try to re-pack the clothes — or should I say dirty laundry! All clothes become thicker with wrinkle, so it’s almost impossible to pack them tidily.

Add also souvenirs. Scarf for mom, shirt for dad, T-shirts for brothers and sisters, chocolate for colleague, etc.

And you are still wondering why you need more bags?

After finish packing, you lay down in your hotel room. Thinking of many things.

Shit! I have an early meeting on Monday. And those reports… OH my God!

Holiday is over. Please, please, please don’t be over now, I don’t want to go back to work. (But then earth is calling: there will be no holiday without payday — I’m luckily exempted)

Then, you’ll be checking the calendar to see when will you get another holiday. Will the boss give you leave? What excuse you’ll use this time? Where to go? Do you have enough money?

Lastly, you’ll be checking promo tickets from your tablet or smartphone. Me, I missed the latest free seats promo. DUGH!